Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

Održana radionica “Dijalog zajednice i mladih: rani znaci radikalizacije mladih u lokalnim zajednica

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 21.9.2018. u 10:33h

Studenti Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka učestvovali su u radionici “Dijalog zajednice i mladih: rani znaci radikalizacije mladih u lokalnim zajednicama”, koja se održala 18.09.2018. godine na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Radionicu je organiziralo Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) u okviru EU finansiranog programa Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) „Integrativno upravljanje unutrašnjom sigurnosti (IISG)/Inicijativa za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu (WBCTi).

Osim stručnjaka u oblasti terorizma i predstavnika različitih organizacija, na radionici je prisustvovala veća skupina studenata sa područja čitave Bosne i Hercegovine s ciljem diskusije o ranim znacima radikalizacije u njihovim lokalnim zajednicama, ranjivoj populaciji, prevazilaženju radikalnih narativa, psihologiji religioznosti i (zlo)upotrebi slobode govora za poticanje govora mržnje i netolerancije. 

Detaljnije na: https://www.rcc.int/news/424/sarajevo-students-from-bih-universities-discuss-early-signs-of-radicalisation-among-youth-and-its-prevention

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.