Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

Erasmus + razmjena studenata i nastavnika

False False False False False
Objavljeno 7.9.2016. u 14:03h

Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka i visokoškolska ustanova "IES Ribeira do Louro" iz Španije su nakon zajedničke aplikacije na Erasmus + razmjenu nastavnika i studenata, te odobrenja iste, potpisali odgovarajuće ugovore o saradnji (međuinstitucionalni sporazum, ugovor o učenju za studente ...). 

Dogovoreno je da se studijska razmjena realizuje u dva termina i to u vremenu trajanja zimskog i ljetnog semestra akademske 2016/2017. godine. Dogovoreno je da u zimskom semestru bude razmjenjeno 6 najboljih studenata koji se budu prijavili sa Visoke škole "CEPS", sa studijskih programa "Poslovna ekonomija" i "Promet". Na Visoku školu "CEPS" će putem studentske razmjene u zimskom semestru doći 5 najboljih studenata sa visokoškolske ustanove "IES Ribeira do Louro" iz Španije. Prvih šest studenata "CEPS"-a je potpisalo odgovarajuce ugovore između obje Institucije.

Također, u prvom terminu će u trajanju od dvije sedmice biti razmijenjeno 7 nastavnika "CEPS"-a.

Uprava Visoke škole "CEPS"-a će ovim putem svojim studentima i nastavnicima omogućiti odlazak i školovanje u inostranstvu, mogućnost učenja drugog stranog jezika, usavršavanje na polju koje studiraju, te sticanju poznanstava i iskustava koja im mogu biti od velike važnosti u budućim aktivnostima na polju studija i radu.

Također, studenti i nastavnici mogu očekivati skorije objavljivanje poziva za odlazak na studijsku razmjenu u Budimpeštu, na period od 3 mjeseca, na osnovu programa koji je Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka dobila u saradnji sa Univerzitetom "Kodolányi János University of Applied Sciences" iz Budimpešte.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.