Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA BiH održala javnu tribinu za predstavnike akademske...

False False False False False
Objavljeno 22.11.2016. u 09:16h

Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA BiH održala javnu tribinu za predstavnike akademske zajednice u BiH

U organizaciji Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno – sigurnosnom agencijom (OSA) Bosne i Hercegovine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) održana je javna tribina za predstavnike akademske zajednice u BiH.


Na tribini, čiji je cilj bio da se rad obavještajnog sektora približi građanima naše zemlje, posebno akademcima kao najkvalitetnijem dijelu društva, profesori i studenti iz cijele države u razgovoru sa članovima Zajedničke komisije i pripadnicima OSABiH imali su priliku da iznesu svoje stavove o trenutnom stanju sigurnosnog sektora u BiH, kao i svoje sugestije za budući rad, strukturu i profiliranje službenika u obavještajnom sektoru. 


Nakon prezentacija o nadležnostima i radu Zajedničke komisije i Agencije, studenti i profesori sa fakulteta u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zenici, Tuzli, Banjaluci, Mostaru i Kiseljaku (Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“) postavljali su i direktna pitanja službenicima OSABiH i članovima PSBiH koji nadziru njen rad. 


Ovom tribinom zaključen je ciklus ovogodišnjih aktivnosti na otvaranju obavještajne zajednice prema građanima, nakon što su slične aktivnosti ranije provedene u Mostaru i Banjaluci. Partneri Zajedničke komisije na ovom projektu su bili OSABiH i Norveški institut za međunarodne odnose.

 

Više na linku:

https://www.parlament.ba/sadrzaj/vijesti/2010/default.aspx?id=68231&langTag=bs-BA&template_id=5&pril=b&pageIndex=1


 


Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.