Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA CEPS-a: INTERVJU SA TIJANOM MARINIĆEM

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 27.6.2020. u 13:18h

CEPS: Možete li nam reći nešto o sebi?

Tijan MARINIĆ: Rođen sam 13.03.1993. godine. Osnovno kao i srednje obrazovanje sam završio u Kiseljaku, gdje trenutno živim i radim. Po završetku srednje škole sam se mnogo dvoumio gdje i što dalje. Pretraživao sam visokoškolske ustanove po našoj državi, da bih se na kraju na prijedlog poznanika koji je već bio polaznik Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ ipak odlučio za CEPS. Upisao sam studij prometa, smjer cestovni promet koji sam uspješno i završio te stekao zvanje Bachelor - Inženjer cestovnog prometa. Trenutno sam zaposlen u „JP Hrvatska pošta d.o.o“ Mostar, kao voditelj poslovnice u Kiseljaku.

CEPS: Koliko dugo ste čekali na prvo zaposlenje nakon završetka studija? Da li radite u struci? Kako Vam se sve to čini?

Tijan MARINIĆ: Nedugo nakon završetka studija sam se zaposlio, te sam od tada u radnom odnosu. Moj posao je jednim dijelom usko vezan sa studijem koji sam završio.

CEPS: Šta nam možete reći o obrazovanju i zvanju koje ste stekli na CEPS-u? Da li je bilo odgovarajuće za Vaš posao kojim se sada bavite? Šta biste morali dodatno učiti?

Tijan MARINIĆ: Obrazovanje, te stručni savjeti profesora su mi jako pomogli u pojedinim situacijama, kako poslovno, tako i privatno. Znanje koje sam stekao na CEPS-u je bila odlična podloga za daljnje usavršavanje.  Moje obrazovanje na CEPS-u, te posao koji trenutno obavljam su na neki način povezani. Konkretno, kao Voditelj mreže i dostave (stručni naziv) imam radnu obavezu svakodnevno vršiti pregled vozila, voditi brigu o voznom parku koji mi je zadužen te koji posjedujemo kao poštanski ured (vozila, mopedi i sl.).

CEPS: Zašto ste se odlučili za studijski program Promet i kako je ukratko izgledao vaš put obrazovanja?

Tijan MARINIĆ: Za ovaj studijski program sam se odlučio iz više razloga. Jedan od bitnijih je taj što su me od malena zanimala cestovna vozila, te svi „pojmovi“ bilo usko ili široko vezani za promet.  Mišljenja sam da mi mlade osobe (inženjeri), imamo mnogo inovativnih ideja, te da bi uz suradnju s iskusnijim kolegama mogli mnogo doprinijeti uređenju prometne infrastrukture.

CEPS: Da li biste željeli da pomognete unapređenju kvaliteta studija na CEPS-u? Ako da, kako?

Tijan MARINIĆ: Naravno. Spreman sam pomoći budućim kolegama i svima ostalima kojima je pomoć potrebna.  Posjedujem mnogo literature, što u printanoj verziji, što u digitalnom obliku.

CEPS: Da li možete dati neki savjet za buduće inžinjere cestovnog prometa?

Tijan MARINIĆ: Upisom na studij cestovnog prometa na CEPS-u,  svi budući studenti dobiti će dragocijeno znanje, te bi se s ponosom mogli nazvati „inženjeri cestovnog prometa“.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.