Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

STUDENTSKE KONFERENCIJE – OKRUGLI STOL NA TEMU „NACRT ZAKONA O ZAŠTITI NA RADU“

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 8.5.2019. u 10:07h

Dana 07.05.2019. godine održana je studentska konferencija za studijski program Zaštita na radu i zaštia od požara. Tema je bila „Nacrt Zakona o zaštiti na radu“. U sklopu ovog okruglog stola prezentovani su ključni aspekti koji se tiču trenutne pravne regulative u oblasti zaštite na radu kao i nacrt verzije Zakona o zaštiti na radu koji se nalazi u parlamentarnoj proceduri. Pored Zakona, bilo je govora i o aktu o procjeni rizika. Kroz analizu postojećih rješenja u zemljama neposrednog okruženja i primjere procjene rizika studenit i nastavnici su nastojali da prikažu obaveze inžinjera zaštite na radu u realnom životu.

Cilj je bio da se studenti kroz analizu predloženih zakonskih rešenja upoznaju sa neposrednim aktivnostima i obavezama koje će imati nakon usvajanja Zakona o zaštiti na radu.

U zaključnim razmatranjima su istaknuti nedostaci narcta Zakona o zaštiti na radu, te se ističe da bi se o ovoj temi trebalo češće razgovarati s ciljem podizanja svijesti radnika, poslodavaca i nadležnih organa u ovoj oblasti.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.