Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

Svečano otvorena međunarodna ljetna škola "Upravljanje u kriznim situacijama“

False False False False False
Objavljeno 19.7.2016. u 16:34h

Dana, 15.07.2016. godine svečano je otvorena Međunarodna ljetna škola "Upravljanje u kriznim situacijama" koja se održava u prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, u periodu od od 15. do 21. jula 2016. godine. Školu će pohađati više od 80 profesionalaca iz oblasti sigurnosti, volontera nevladinog sektora, te studenata iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Kosova.

Organizatori međunarodne škole su Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta iz Sarajeva i Veleučilišta Velika Gorica iz Hrvatske. Partneri u realizaciji Međunarodne škole su: Visoka škola "CEPS - Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka, Federalna uprava civilne zaštite, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu, Univerziteta AAB iz Prištine, Visoka škola "Logos centar" iz Mostara i Centar za društvena istraživanja „Burch Univerziteta“.

Studenti i profesionalci iz oblasti sigurnosti će razmijeniti iskustva i ideje o aktuelnim izazovima poput izbjegličke krize, terorističkih napada i ostalog, kako bi pokušali pronaći odgovore, te naučiti iz proteklih kriza kako se nositi s nekim budućim.

Polaznicima koji uspješno završe Međunarodnu ljetnu školu bit će dodijeljena dva certifikata - Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, te Veleučilišta Velika Gorica koji nosi 3 ECTS kredita.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.