Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

CISCO akademija mrežnih tehnologija

Cisco akademija mrežnih tehnologija (Cisco Networking Academy) je globalni edukacijski program koji polaznicima omogućava stjecanje osnovnih ICT znanja i vještina u oblasti dizajna, izgradnje i upravljanja računalnim mrežama. Omogućava pristup interaktivnim alatima, praktičnim treninzima i mrežnim simulacijama u cilju razvoja vještina koje će polaznicima pomoći u ostvarenju karijere u oblasti ICT u skoro svim vrstama industrije i poslovanja širom svijeta.

Nastavni program Cisco CCNA® Routing and Switching je dizajniran za polaznike Cisco akademije mrežnih tehnologija koji traže poslove u ICT industriji ili žele stvoriti osnovu za dalji razvoj karijere u specijaliziranim ICT vještinama.

Nastavni program CCNA Routing and Switching sastoji se od 4 semestra:
· Introduction to Networks (Uvod u mreže)
· Routing and Switching Essentials (Osnove routinga i switchinga)
· Scaling Networks (Širenje računarskih mreža)
· Connecting Networks (Povezivanje računalnih mreža)

Introduction to Networks

Introduction to Networks (Uvod u mreže) je prvi semestar u nastavnom planu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike o arhitekturi, strukturi, funkcijama i komponentama Interneta i ostalih računarskih mreža. Na kraju predmeta polaznici će znati napraviti jednostavne LAN mreže, napraviti osnovne konfiguracije za routere i switcheve i implementirati IP sheme.

Routing and Switching Essentials

Routing and Switching Essentials (Osnove routinga i switchinga) je drugi semestar u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike kako konfigurirati routere i switcheve za njihovo osnovno funkcioniranje. Na kraju ovog predmeta, polaznici će znati konfigurirati routere i switcheve te riješiti česte probleme sa RIPv1, RIPng, single-area i multi-area OSPF, virtualnim LAN mrežama i inter-VLAN routiranjem.

Scaling Networks

Scaling Networks (Širenje računarskih mreža) je treći semestar u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike kako da konfigurirati routere i switcheve za njihovo napredno funkcioniranje. Na kraju predmeta, polaznici će znati konfigurirati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa OSPF, EIGRP i STP.

Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.