Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

CEPS KISELJAK PARTNER U ORGANIZACIJI 17. KONFERENCIJE „DANI KRIZNOG UPRAVLJANJA“

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 18.4.2024. u 09:03h

Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ je partner Veleučilišta Velika Gorica u organizaciji 17. konferencije „Dani kriznog upravljanja“, koja bi se trebala održati 22. i 23.05.2024. godine u Termama Tuhelj (hotel Well), Hrvatska. 

Međunarodna konferencija  „Dani kriznog upravljanja – DKU 2024“ ima za cilj osigurati platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među znanstvenicima, stručnjacima, organizacijama i dionicima koji su uključeni u upravljanje kriznim situacijama.

Klimatske promjene su postale kompleksna globalna prijetnja koja zahtijeva sveobuhvatno razumijevanje i koordinirane napore na globalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Konferencija ima za cilj razmjenu najnovijih spoznaja, isticanje važnosti održivog razvoja za prilagodbu klimatskim promjenama te razumijevanje primjene sustava za rano upozoravanje za smanjenje posljedica kriznih situacija. Ovo je usko povezano s ciljevima projekata 1FUTURE i GROWTH, u kojima je CEPS partner, usmjerenih na poboljšanje regionalnih kapaciteta za provedbu ciljeva Green Deala unutar sistema visokog obrazovanja. Osim toga, projekat nastoji uvesti kulturu klime i održivosti u visokoškolske institucije, ugrađujući ekološki osviještene vrijednosti i prakse za podupiranje dugoročne zaštite okoliša.

Konferencija će omogućiti analizu prošlih kriza, njihovih uzroka, odgovora i preporuka koje se mogu identificirati kao važna tema svih istraživanja koje se provode kao studije slučaja. Izrada i primjena  strategija upravljanja krizama, rasprava o najboljim praksama i metodama za upravljanje krizama, postaje važan segment državnih politika od posebne važnosti za nacionalnu sigurnost. 

Važnost učinkovite komunikacije tijekom kriza sve više dolazi do izražaja, posebno planiranje komunikacijskih strategija, transparentnosti, angažiranje javnosti, kao i uloga medija u kriznim situacijama. Primjena inovacija i tehnologije u identifikaciji prijetnji, procjeni rizika te predviđanju i ublažavanju kriza postala je nezaobilazan čimbenik sustava za upravljanje krizama. Razmatranje primjene naprednih tehnologija poput umjetne inteligencije, analize podataka i alata za upravljanje informacijama, imperativ je ove Konferencije.

Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Detaljnije informacije su dostupne na linku: https://dku.hr/

Poziv autorima (PDF)

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.