Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS + RAZMJENA NASTAVNOG OSOBLJA U POLJSKOJ

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 4.6.2024. u 22:24h

Partnerska institucija WSB University Dabrowa Gornicza iz Poljske, organizirala je 6. godišnji radni sastanak i edukaciju za nastavno i administrativno osoblje (6th International Staff Week) programa za međunarodnu razmjenu nastavnika i suradnju. Ciljana tema ovogodišnjeg sastanka bilo je praćenje rezultata multidisciplinarnih i intenzivnih edukacijskih programa (Blended Intensive Programs) kao i posebnog Kurikuluma za Internacionalizaciju (COIL) koji je prezentirala prof. Eva Haug sa Amsterdamskog Sveučilišta za primijenjene znanosti (amsterdamuas.com).

Ove godine CEPS Kiseljak predstavljao je doc. dr. Amer Smailbegović koji je imao priliku prezentirati dosadašnje rezultate ostvarene na polju međunarodne suradnje i uzeti učešća u aktivnim diskusijama i adaptaciji EU programa za izvedbu i realizaciju u zemljama izvan EU. Uzevši u obzir da su u radnom sastanku, uz predstavnika iz Bosne i Hercegovine,  učestvovali i predstavnici obrazovnih institucija iz Albanije, Azerbajdžana, Belgije, Kosova, Libanona, Moldavije, Turske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Španjolske, Tunisa i Vijetnama, stvorena je vrlo dinamična i heterogena sredina gdje su se mogli razmijeniti različiti svjetonazori ali i pristupi u organizaciji i izvedbi multidisciplinarne nastave i razmjenskih programa. Planirani program u organizaciji WSB, omogućio je i upoznavanje sa bogatom kulturno-povijesnom baštinom Šleske oblasti u Poljskoj kao i naporima ove partnerske institucije da privuče studente iz svih dijelova svijeta. Jedna od uspješnih erasmus + razmjenskih studenata na WSB-u je i Naida Mutapčić, studentica cestovnog prometa na CEPS-a koja ljetni semestar provodi u Poljskoj.

Uz tehnički dio programa, Dr. Smailbegović uspio je obići i uspostaviti potencijalne kontakte za stručnu i studijsku razmjenu u Šleskoj oblasti iz polja razvoja povijesno-baštinskog turizma, civilne avijacije te geoloških i geotehničkih znanosti.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.