Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

NA VISOKOJ ŠKOLI CEPS KISELJAK OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BICIKLA I SVJETSKI DAN OKOLIŠA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 15.6.2024. u 13:17h

Na Visokoj školi „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak, tokom protekle sedmice obilježili smo Svjetski dan bicikla (3. juni) i Svjetski dan okoliša (5. juni). Ovaj događaj, koji je postao godišnja tradicija, okupio je studente, profesore i administrativno osoblje u zajedničkoj proslavi ovih važnih ekoloških datuma.

Proslava je započela predavanjima posvećenih temama održivosti, zaštite okoliša, obnovljivim izvorima energije i važnosti biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prevoza. Predavači su istakli kako vožnja bicikla doprinosi smanjenju emisije štetnih plinova, poboljšanju kvalitete zraka te općenito zdravijem načinu života. Poseban naglasak stavljen je na prednosti korištenja električnih bicikala, koji kombinuju udobnost i ekološku prihvatljivost.

Kao vrhunac proslave, organizovana je vožnja bicikala oko zgrade CEPS-a. Učesnici, među kojima su bili studenti, nastavno osoblje i administrativni radnici, vozili su električne i obične bicikle, pokazujući na taj način svoju podršku održivim načinima prevoza. Vožnja je bila ne samo ekološki osviještena aktivnost, već i prilika za druženje i jačanje zajednice unutar CEPS-a.

Također smo uradili ozelenjavanje CEPS-a nabavkom i postavljanjem zelenila i cvijeća po prostorijama zgrade. Ova akcija ima za cilj uljepšati okruženje CEPS-a i potaknuti stvaranje zelenijeg i ugodnijeg okruženja za sve. Pored toga u tehničkom kabinetu za energetiku je održana i kratka prezentacija o važnosti sunca, vjetra i obnovljivih izvora energije za okoliš.

Visoka škola CEPS Kiseljak planira nastaviti s ovakvim inicijativama i u budućnosti, uz dodatne aktivnosti koje će uključivati širu zajednicu. Cilj je kontinuirano educirati i podizati svijest o važnosti zaštite okoliša i održivih načina života.

Ova manifestacija je još jednom pokazala posvećenost CEPS-a promovisanju ekoloških vrijednosti, zelene agende i aktivnom doprinosu zaštiti okoliša kroz edukaciju i praktične aktivnosti. Svi učesnici su se složili da je ovo bio izvanredan način da se obilježe Svjetski dan bicikla i Svjetski dan okoliša, te se raduju sličnim događajima u budućnosti.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.