Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS ISKUSTVO STUDENTA CEPS-A U ČEŠKOJ REPUBLICI NA ŠKODA AUTO UNIVERZITETU KAO I MEĐUNARODNOJ STRUČNOJ PRAKSI

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 15.7.2019. u 09:40h

Studenti Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Jasmin Purišević, Armin Bešić i Elma Čago, prethodni semestar boravili su na međunarodnoj razmjeni u Češkoj Republici, na partnerskom univerzitetu „ŠKODA AUTO“. Studenti Armin Bešić i Jasmin Purišević su pored nastave imali obezbjeđenu međunarodnu stručnu praksu, dok studentica Elma Čago je išla samo na studiranje. U nastavku Vam prenosimo iskustvo studenata iz Češke Republike:

„U Češkoj smo bili nekoliko mjeseci u gradu Mlada Boleslav na Univerzitetu "ŠKODA AUTO". Grad nam se jako sviđa. Svi smo dobro primljeni na Univerzitetu. Domaći student su nam pokazali školu i grad. Imali smo nekoliko međunarodnih večera na kojima smo se dobro zabavili, a kuhali smo vlastita tradicionalna jela. Pridružili smo se drugim Erasmus studentima. Išli smo na mnoge hokejaške utakmice i zabave u Mladoj Boleslav.

Najviše vremena smo provodili na stručnoj praksi. Praksu smo radili u kompaniji Montana. To je preduzeće koje se bavi industrijskom automatizacijom, proizvodnjom hidrauličnih kutija, inženjeringom, proizvodnjom strojeva i električnim instalacijama. Ovaj praktični rad za nas je bio od velike važnosti, te smo mnogo naučili, što će nam biti od velike koristi u budućnosti.

Međunarodnu stručnu praksu preporučujemo svim studentima jer prije svega stičete jako važno profesionalno iskustvo. Također, možete učiti i usvojiti strani jezik i upoznati nove ljude, te možete naučiti puno o sebi. Ova stručna praksa nam mnogo znači za buduće usavršavanje, te veću mogućnost dobivanja kvalitetnog posla u budućnosti.“

#erasmusplus #ceps #češkarepublika #stručnapraksa #postanidiozajedničkepriče

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.