Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

WEBINAR: PRIZNAVANJE PRETHODNOG OBRAZOVANJA, TAM MISIJA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 18.12.2020. u 17:11h

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Centrom za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja te Grupe eksperata za reformu visokog obrazovanje (HERE), organizovala je TAM misiju na temu priznavanje prethodnog učenja što uključuje priznavanje neformalnog obrazovanja, informalnog učenja te priznavanje kvalifikacija osobama sa nedovoljnom dokumentacijom (izbjeglice, raseljene osobe te osobe u situaciji sličnoj izbjegličkoj).

Predavači su bili Polonca Miklavc Valenčič, Univerzitet u Ljubljani, sa više od 20 godina iskustva u visokom obrazovanju i akademskom priznavanju kvalifikacija, te Dženan Omanović Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.

Webinar je održan 18.12.2020. godine putem Zoom platforme od 09:30-12:30 sati na kojem je prisustvovao i menadžer za kvalitet Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“ Nermin Palić.

Cilj Webinara bio je razumijevanje glavnih odredbi Lisabonske konvencije o priznavanju, posebno u vezi priznavanja prethodnog učenja, podizanje svijesti nadležnih obrazovnih vlasti i visokoškolskih institucija o izmjenama zakona i razvijanje posebnih postupaka za priznavanje prethodnog učenja, upoznavanje s pristupom EU, upoznavanje s biografskim dokumentom, metodama provjera znanja, informacijskim alatima potrebnim za preciznije vrednovanje te prihvaćanje novog pristupa u postupcima priznavanja koji se odnose na priznavanje prethodnog učenja.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.