Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

GOSTUJUĆE PREDAVANJE – Ph.D. JOSEF BRADÁČ, ing. sa “Škoda Auto University“

False ✓ Promet False ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara False
Objavljeno 27.1.2021. u 08:35h

U protekloj sedmici studenti studijskih programa Saobraćaj i Zaštita na radu i zaštita od požara Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak imali su priliku prisustvovati online predavanjima gostujućeg profesora Ing. Josef Bradáč, Ph.D. sa Škoda Auto University iz Češke Republike. Predavanja su se bazirala na pasivnim i aktivnim elementima sigurnosti i zaštite na vozilu, novim tehnologijama u autoindustriji i sistemima asistencije. Ove teme su popraćene konkretnim, praktičnim primjerima na vozilima autokompanije Škoda.

Pored navedenih predavanja, održan je online sastanak sa nasavnim osobljem i studentima, na kojem je profesor Bradáč prezentovao novosti na Škoda Auto University, među kojima su i novopokrenuti studijski programi. Nakon toga dogovoreni su dalji koraci za realizaciju budućih zajedničkih projekata iz oblasti saobraćaja. Ovo je ujedno bila i prva virtualna ERASMUS+ mobilnost provedena na Visokoj školi CEPS.

Važno je napomenuti da CEPS sa Škoda Auto University ima jako dobru saradnju, u vidu ERASMUS+ mobilnosti studenata i nastavnika, ali i praksi koje studenti mogu da rade u autokompaniji Škoda.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.