Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM KOMPANIJE EASTERN MINING IZ VAREŠA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 11.1.2023. u 18:34h

Dana 11.01.2023. godine Visoku školi „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku posjetio je Mirza Kovač, Koordinator za studentske programe i saradnju sa visokoškolskim ustanovama iz Odjela za ljudske resurse  kompanije „Eastern Mining“ d.o.o. iz Vareša. Gospodina Kovača ugostio je voditelj međunarodne saradnje i menadžer za kvalitet visokog obrazovanja dr.sc. Nermin Palić. Tokom posjete, održan je radni sastanak, a tema sastanka bila je pronalaženje mogućnosti za uspostavljanje saradnje između ove dvije institucije. Saradnjom bi se otvorile prilike za studentske posjete kompaniji „Eastern Mining“, kao i mogućnosti obavljanja praktične nastave, ljetne škole i pripravnčkog staža. Ovo je posebno važno za studente Zaštite na radu i zaštite od požara, kako bi stekli što bolji uvid u praktičnu ulogu budućeg zanimanja u ovoj grani poslovanja. Također, razgovarano je o obostranim očekivanjima od ovakve vrste saradnje, te izražena uzajamna spremnost da se u narednom periodu radi na aktivnostim koje će dovesti do uspješne implementacije planiranih projekata.

Pored toga, kolega Palić je prezentovao politiku i način rada Visoke škole CEPS, nakon čega  je upriličen obilazak prostorija u kojima se izvodi nastava, biblioteke i kabineta za praktičnu nastavu.

Inače, kompanija „Eastern Mining“ d.o.o. je društvo za istraživanje i eksploataciju rude, te od 2013. godine je nosilac koncesije za istraživanje i eksploataciju metaličnih mineralnih resursa na području opštine Vareš. U vlasništvu je Adriatic Metals kompanije, koja je listirana na Australskoj i Londonskoj berzi. Detaljnije o samoj kompaniji možete pročitati na sljedećem linku: https://www.easternmining.ba/.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.