Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS+ ISKUSTVO STUDENTA KRISTIJANA LAŠTRE - POSLOVNO VELEUČILIŠTE ZAGREB (REPUBLIKA HRVATSKA)

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 28.2.2023. u 15:43h

Student studijskog programa Promet Kristijan Laštro je tokom zimskog semestra 2022/2023 godine putem ERASMUS+ mobilnosti studenata pohađao nastavu na Poslovnom veleučilištu Zagreb. Njegovo ERASMUS+ iskustvo prenosimo u nastavku.

Zimski semestar 2022/2023 akademske godine sam proveo u Zagrebu, u sklopu ERASMUS+ program mobilnosti studenata. Na početku bih vas želio uvesti u ovu priču kroz kratak opis grada Zagreba. Kad čujete ime ovoga grada odmah možete osjetiti da je to nešto bogato, veliko i na kraju svega puno različitih mogućnosti koje nam naše male sredine iz kojih dolazimo baš i ne mogu pružiti. Najveći grad po broju stanovnika i glavni grad Republike Hrvatske je jedno predivno mjesto kako za kulturni tako i za intelektualni razvoj nas mladih. Pored svih mogućnosti koje ovaj grad nudi nemoguće je izostaviti kulturne znamenitosti koje ga ukrašavaju. Rado bih neke spomenuo i rekao nešto o njima, ali smatram da je najbolja opcija da sami posjetite grad i uvjerite se u to. Ovo nije bila moja prva posjeta Zagrebu međutim s obzirom na ostale ovo je bilo jedno posebno iskustvo.

Po dolasku u Zagreb odmah sam se prilagodio načinu života kao da tu živim već neko vrijeme. Naravno vrijeme studiranja uvijek dijelimo na dva dijela, a to su predavanja i ispiti. Kada bih rekao da je bilo teško, naporno ili iscrpljujuće lagao bih i sebe i vas. Sasvim je normalno i podrazumijeva se da je potrebno uložiti određeni trud da bi se postigli određeni rezultati međutim ovo je bilo sve tako dobro osmišljeno da nije bilo nekih pretjerano teških dana. Na početku sam većinu slobodnog vremena izdvajao za obilazak grada i naravno shopping koji je jednostavno nemoguće izbjeći ovdje. Kasnije, stekao sam neka nova poznanstva kako sa kolegama tako i sa ljudima iz kvarta u kojem sam stanovao. Dani su tako brzo prolazili da sam tražio način da ih učinim sporijim i što duže ostanem ovdje kako bih stekao što više novih iskustava. Dani su se izmjenjivali, prolazilo je vrijeme, pa su tako došli na red i ispiti. Sve se lagano bližilo kraju.

Prihodi koje sam imao su bili i više nego dovoljni za normalan život tako da bih želio naglasiti da financije nisu bile problem. Nakon što sam se vratio kući ostao sam u kontaktu sa jako puno prijatelja koje sam tamo upoznao. Najbolje od svega je to što okolna atmosfera u kojoj se nalazite jednostavno traži od vas da date svoj maksimum i da se što više trudite i postignete što bolje rezultate.

Svim svojim kolegama bih poručio da slobodno naprave jedan ovakav iskorak jer će naučiti nešto novo i drugačije. Smatram da će im to otvoriti neke nove vidike i da će lakše savladati sve ono što im dolazi kao prepreka za vrijeme studija. Za kraj bih rekao kako je studiranje u nekoj drugoj okolini jako dobro, jer upoznajete različite kulture kao i najlakše načine na koje će te se adaptirati u nekoj novoj situaciji.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.