Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

POSJETA UNIVERZITETU LUND U OKVIRU 1FUTURE PROJEKTA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 23.6.2023. u 09:47h

U periodu od 13-16.06.2023. godine direktor Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak Doc.dr. Mirzo Selimić i voditelj studijskog programa Saobraćaj dr.sc. Nermin Palić bili su u posjeti  Univerzitetu Lund u Švedskoj. Posjeta je organizovana u okviru 1FUTURE projekta kojeg financira Evropska Unija u sklopu Erasmus+ Capacity Building in Higher Education Action programa. Tokom posjete ponuđen je bogat program s mnogo uvida u aktivnosti koje Univerzitet Lund provodi sa aspekta održivosti, prilagodbe klimatskim promjenama i drugih sličnih tema. Tokom boravka, domaćin je dao pregled inicijativa Univerziteta Lund za održivi kampus i univerzitetske usluge, nakon čega je upriličen obilazak kampusa. Različiti odsjeci Univerziteta predstavili su mnoge prakse koje se odnose na održivi razvoj zasnovan na potrebama i ponašanju studenata, inovativnosti, a prikazane su i nastavne prakse i međudisciplinarne projekte u oblasti održivosti.

Ispred Visoke škole CEPS Kiseljak dr.sc. Nermin Palić je prezentovao prakse koje se trenutno provode po pitanju klimatskih promjena i održivosti. Nakon toga, direktor Doc.dr. Mirzo Selimić je istakao buduće planove razvoja Visoke škole CEPS Kiseljak. Ove informacije poslužit će kao osnova za izradu akcijskog plana na kraju radnog paketa 2 (WP2).

Bila je to veoma pronicljiva posjeta iz kojeg nosimo mnogo korisnih informacija za nastavak institucionalnog razvoja u smjeru održivosti i klimatskih promjena.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.