Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

PROMOCIJA PROJEKTA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI O PRAKSAMA ODRŽIVOG RAZVOJA NA VISOKOŠKOLSKIM USTANOVAMA U BOSNI I HERCEGOVINI I ŠPANIJI

False False False False False
Objavljeno 30.6.2023. u 09:56h

Na Visokoj školi “CEPS-Centar za poslovne studije” Kiseljak u ponedjeljak 26.06.2023. godine održana je konferencija pod nazivom “Razmjena iskustava visokoškolskih ustanova o implementaciji održivosti u obrazovanju između Španije i Bosne i Hercegovine”. Organizator ove konferencije bila je Visoka škola CEPS Kiseljak. 

Učesnici su bili predstavnici različitih visokoškolskih institucija iz Galicije (Španija) i Bosne i Hercegovine. Svrha konferencije je bila razmjena iskustva visokoškolskih institucija, kroz prezentaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti, oblika izvođenja nastave, te stimulacija studenata i osoblja da razmišljaju u smjeru održivog razvoja i kreiranja održivih univerziteta. Nakon toga se diskutovalo o potencijalnoj saradnji u nekim zajedničkim aktivnostima, te mogućnostima apliciranja na EU projekte.

Tokom konferencije Voditelj ureda za međunarodnu saradnju i razvoj karijere dr. sc. Nermin Palić prezentovao koje aktivnosti Visoka škola CEPS Kiseljak provodi povodom podsticanja održivog razvoja, te nakon toga predstavio projekte u kojima ova visokoškolska institucija učestvuje:

  • jOiNEd For sUsTainability - bUilding climate REsilient communities in WB and EU (1FUTURE)
  • Greening Relevance in Operations in Western - Balkans Tertiary - Education Habitats (GROWTH)

Međunarodna konferencija je protekla u duhu promocije održivog načina razmišljanja, a prezentovane ideje dale su uvid u mnoge kreativne načine rješavanja ovog izazova.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.