Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI S VISOKOM ŠKOLOM „CEPS - CENTAR ZA POSLOVNE STUDIJE“

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 2.11.2023. u 07:16h

U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je potpisan Sporazum o naučnoj, istraživačkoj i stručnoj saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Visoke škole “CEPS –Centar za poslovne studije” te Uprave policije MUP-a KS. Sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor CEPS-a Mirzo Selimić i policijski komesar Fatmir Hajdarević. Potpisivanju ovog sporazuma prisustvovao je i akademik, prof. dr. Nedžad Korajlić kao predstavnik Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu „prof. Dr. Zdravko Grebo“ i dugogodišnji stručnjak u oblasti kriminalistike. 

-Naš cilj je da približimo teoriju s praksom što ćemo na ovaj način i ostvariti. Veliki broj policijskih službenika MUP-a KS su korisnici naših programa i na ovaj način ćemo im olakšati procese sticanja novih znanja, kazao je direktor Mirzo Selimić. 

-Saradnja s visokoškolskim ustanovama u svrhu stvaranja što kvalitetnijeg naučnog i stručnog okruženja, posebno u oblastima kriminalistike i kriminologije je jedan od naših primarnih ciljeva. Želimo da naši sadašnji i budući službenici koji predstavljaju prvu liniju čuvanja sigurnosti ovog grada i domovine imaju najbolje uslove za usavršavanje svojih vještina, naglasio je ovom prilikom ministar Katica.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.