Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

IMPLEMENTIRANA ERASMUS+ MOBILNOST STUDENATA SA VELEUČILIŠTEM „NIKOLA TESLA“ U GOSPIĆU - ERASMUS+ ISKUSTVO STUDENTICE NAIDE MUTAPČIĆ

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 24.2.2024. u 19:37h

Studentica Naida Mutapčić je zimski semestar 2023/2024 akademske godine putem ERASMUS+ razmjene studenata provela u Republici Hrvatskoj na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću, na kom je pohađala predmete utvrđene ugovorom o učenju (Learning Agreement). Naida je studentica treće godine studijskog programa Promet (cestovni promet). Njeno ERASMUS+ iskustvo prenosimo u nastavku.

„Početkom akademske godine 2023/2024, imala sam priliku ponovo sudjelovati u studentskoj razmjeni na Veleučilištu "Nikola Tesla" u Gospiću. Ova razmjena, koja je obuhvatila zimski semestar, bila je nezaboravno iskustvo obogaćeno akademskim, kulturnim i osobnim doživljajima.

Pošto je ovo bila završna godina za domaće studente na ovom veleučilištu, profesori su se posebno fokusirali na praktične zadatke i pripremu za budući rad, te nam pružili praktičnu obuku putem posjete Školskom centru Postojna u Sloveniji. Tamo smo, pored praktične edukacije, stekli nova poznanstva, te razmijenili ideje i iskustva kako sa profesorima tako i sa ostalim studentima.

Ono što je bilo interesantno je da nismo bili vezani samo za učionicu. Upoznavanje lokalne kulture i razgledavanje grada Ljubljane bili su također dio naše posjete Sloveniji. Posjetili smo zanimljive dijelove grada, istražili Ljubljanu i upoznali se s domaćim studentima, što nam je omogućilo dublje razumijevanje njihove svakodnevice.

Život u Gospiću tokom zimskog semestra oblikovao je moje akademske i osobne perspektive. Zahvaljujem se profesorima na nevjerojatnoj podršci, domaćim studentima na svakodnevnoj saradnji, te Veleučilištu "Nikola Tesla" na pruženoj prilici.

Ovo iskustvo će zauvijek ostati urezano u mom sjećanju, a preporučujem svakome ko ima priliku da se pridruži razmjeni na Veleučilištu "Nikola Tesla" u Gospiću, da to i učini. Hvala CEPS-u na ponovo pruženoj prilici da iskusim ovo nevjerovatno razdoblje u mom akademskom putovanju.“

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.