Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS+ RAZMJENA STUDENATA – UNIVERSITY OF DĄBROWA GÓRNICZA (POLJSKA)

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 12.3.2024. u 09:56h

Nakon završene konkursne procedure studentica Naida Mutapčić zvanično je potpisala ugovor o učenju vezano za odlazak na studensku razmjenu u Poljsku. Naida je studentica studijskog programa Promet.

Prema ugovoru, studentica će boraviti tokom jednog semestar na Univerzitetu Dąbrowa Górnicza i pohađati predmete iz ljetnog semestra. Više informacija o ovoj instituciji možete pogledati na https://wsb.edu.pl/en.

Troškovi putovanja i života u Poljskoj će biti plaćeni od strane Evropske unije, kroz projekat Erasmus + mobilnosti.

Studentica je uspješno stigla na pomenutu visokoškolsku instituciju i počela sa pohađanjem nastave.  Ovo su njeni prvi utisci:

„Ove godine ću ljetni semestar svoje 3. godine studiranja provesti u Poljskoj, u gradu Katowice, putem programa ERASMUS+ razmjene studenata. Smještena sam u studentskom domu u Sosnowiecu gdje sobu dijelim sa još dvije djevojke sa kojima sam se odmah prvi dan zbližila. Na uvodnom danu fakultet nas je upoznao sa svim formalnostima koje trebamo obaviti, uputili nas gdje trebamo ići i dali nam poklone dobrodošlice. Također, kroz nekoliko radionica prve sedmice imala sam priliku upoznati ne samo osoblje WSB Akademije već i ostale studente na razmjeni. Predavanja su veoma zanimljiva i već smo dobili projekte na kojima kao grupa treba da radimo. Tokom prvih nekoliko dana mi smo svi postali jedno, iako smo iz drugih država, a neki i sa drugih kontinenata. Jedva čekam da vidim koja nova iskustva donosi ovaj semestar.“

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.