Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

POZIV ZA PRIJAVE NA 4. MEĐUNARODNU STUDENTSKU KONFERENCIJU

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 7.3.2023. u 12:32h

Kao i proteklih godina, tako i ove, Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak će u mjesecu junu/lipnju 2023. godine organizovati 4. Međunarodnu studentsku konferenciju pod nazivom „Obrazovanje za održivi razvoj“. Pored CEPS-a, organizatori ove konferencije su  Visoka škola „Logos centar“ Mostar i Veleučilište u Bjelovaru (Republika Hrvatska). Poslovno veleučilište Zagreb je partner ovogodišnje konferencije.

Studentske konferencije se redovno održavaju od 2019. godine, gdje studenti zajedno sa svojim mentorima/profesorima, uz prezentirane radove, imaju priliku da aktivno sudjeluju u razmjeni mišljenja, sticanju novih znanja i kompetencija.

Pozivamo sve zainteresovane studente da učestvuju u ovoj konferenciji, pokažu svoje istraživačke vještine, te sa kolegama s drugih institucija iznesu svoja zapažanja, ideje, mišljenja i rezultate spoznaje.

Ove godine studentska konferencija će se održati u Mostaru. Učešće na studentskoj konferenciji je besplatno. Konferencija će biti u hibridnom formatu, uživo i online (putem MS Teams-a). Svi prezentirani radovi u punom opsegu će biti objavljeni u Zborniku radova. Službeni jezici konferencije su bosanski/hrvatski/srpski/engleski. Struktura radova može biti istraživački/stručni/pregledni, a o tom odlučuje stručno-naučni odbor.

Finalne verzije radova je potrebno poslati najkasnije do 30.4.2023. godine na e-mail: konferencije.ceps@gmail.com.  Prilikom prijave, potrebno je navesti sljedeće informacije: ime i prezime studenta (i mentora ukoliko je takav slučaj), naziv visokoškolske institucije i naslov rada.Uputstvo za autore je jednako onom za časopis Društvena i tehnička istraživanja, a koje možete pogledati na https://www.ceps.edu.ba/DIT.

 

Oblasti istraživanja:

  1. 1.       ODRŽIVO UPRAVLJANJE POSLOVANJEM
  2. 2.       ODRŽIVA I PAMETNA MOBILNOST
  3. 3.       ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE ZA SVE
  4. 4.       ULOGA INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA U ODRŽIVOM RAZVOJU
  5. 5.       OBNOVLJIVI IZVORNI ENERGIJE I ENERGETSKA UČINKOVITOST
  6. 6.       ODRŽIVI RAZVOJ DRUŠTAVA BEZ KRIMINALITETA
  7. 7.       ZNAČAJ POSTIZANJA ODRŽIVOSTI U ZAŠTITI NA RADU
  8. 8.       INOVATIVNI PRISTUPI U OBRAZOVANJU I ODRŽIVI UNIVERZITETI
  9. 9.       JEDNAKOST U SVIM SEGMENTIMA DRUŠTVA

 

Planirani termin održavanja međunarodne studentske konferencije je 1.6.2023. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Visoke škole „LOGOS-centar“ Mostar i online putem MS Teams-a. Konačan program će biti pravovremeno objavljen na oficialnoj web stranici ove Visoke škole.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.