Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

UČEŠĆE NASTAVNIKA NA MEĐUNARODNOJ SEDMICI NA UNIVERZITETU IZ SEVILJE (ŠPANIJA)

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 26.5.2023. u 08:45h

Nastavnica Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Pred. VŠ. Medina Jusmani, boravila je na Univerzitetu u Sevilji na Međunarodnoj sedmici osoblja putem ERASMUS+ programa mobilnosti, u periodu od 15.5.2023-19.5.2023.

U okviru programa Međunarodne sedmice osoblja učesnici su upoznati sa razvojem UlysseUS projekta, koji za cilj ima urediti prostor evropskog visokog obrazovanja i razviti evropski univerzitet otvoren za studente van granica EU. Također, nastavnica Visoke škole CEPS Kiseljak je prisustvovala prezentaciji Španjolske službe za internacionalizaciju obrazovanja SEPIE gdje se razgovaralo o mogućnostima razmjene studenata tokom naredne akademske godine i rješavanju mogućih poteškoća s kojim se suočavaju studenti prilikom apliciranja za programe razmjene u sklopu ERASMUS+ projekta.

Prilikom posjete Univerzitetu u Sevilji učesnici su posjetili historijski arhiv, Fakultet za fiziku i Fakultet za inžinjerstvo, te obišli brojne laboratorije.

Posljednjeg dana Međunarodne sedmice mobilnosti održan je okrugli sto gdje su učesnici  i predavači razgovarali o unaprijeđenju programa razmjene studenata, iznijeli svoje utiske i razmijenili vrijedna iskustva.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.