Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

SVEČANO OTVARANJE CENTRA ZNANJA ZA KLIMU I ODRŽIVOST NA VISOKOJ ŠKOLI CEPS KISELJAK U OKVIRU PROJEKTA 1FUTURE

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 8.3.2024. u 09:03h

U četvrtak, 7. marta 2024. godine, na Visokoj školi "CEPS - Centar za poslovne studije" Kiseljak, svečano je otvoren Centar znanja za klimu i održivost (KHCS), što je bio jedan od ključnih ciljeva projekta 1FUTURE. Ovaj centar otvoren je s misijom da podstakne kulturu interdisciplinarne saradnje između istraživača, fakulteta, studenata i zainteresovanih iz lokalne zajednice kako bi se zajednički suočili s kompleksnim izazovima održivosti i klimatskih promjena kroz istraživačke, obrazovne i podsticajne inicijative.

Na otvaranju, voditelj studijskog programa Saobraćaj, dr. sc. Nermin Palić, održao je prezentaciju kako bi prisutne upoznao o svrsi, misiji, viziji i ciljevima centra. Takođe je predstavio vrijednu opremu koja će biti dostupna svim zainteresovanim stranama, uključujući studente, profesore, polaznike radionica i seminara, i druge. Oprema će se koristiti i u okviru određenih edukativnih programa i radionica planiranih u sklopu projekta.

Osim profesora CEPS-a, događaju je prisustvovao i predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine, gospodin Mirsad Jašarspahić, dipl. ing. maš. Tokom ove manifestacije, predsjednik Jašarspahić i profesor Palić, u ime direktora CEPS-a, potpisali su Sporazum o naučnoj, istraživačkoj i stručnoj saradnji. Važno je napomenuti da su CEPS i Privredna komora FBiH partneri na projektu 1FUTURE.

Visoka škola CEPS, zajedno sa 21 partnerom iz zemalja EU i Zapadnog Balkana, ovim projektom nastoji kroz holistički pristup klimatskim i održivim aktivnostima unaprijediti regionalne kapacitete u provedbi ciljeva Green Deal-a unutar sistema visokog obrazovanja, podstičući djelovanje prema okolišu, klimatskim promjenama, održivosti i otpornosti.

Pored otvaranja centra, projekat ima za cilj i unaprijediti studijske programe uvođenjem novih predmeta ili izmjene postojećih pridodavajući im tematiku održivosti i uticaja na klimatske promjene.

Vrata Centar znanja za klimu i održivost (KHCS) su otvorena za sve zainteresovane studente, profesore, vanjske saradnike, alumnije, kao i svim dionicima iz lokalne zajednice i šire.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.